Screenprotector aanbrengen


Als u bij ons een screenprotector heeft aangeschaft is het belangrijk om deze screenprotector op de juiste manier aan te brengen op uw toestel. Hieronder vindt u een duidelijke instructie.

Het aanbrengen van de screenprotector is niet moeilijk, maar ga niet gehaast te werk. Snelheid verhoogt enkel het risico op luchtbellen en stof onder je screenprotector. Neem de tijd om onderstaande stappen goed door te lezen voordat je de displayfolie aanbrengt op je toestel. Wanneer je de stappen volgens de beschrijving uitvoert, zal je zonder problemen de screenprotector perfect aan kunnen brengen.

Gebruik deze links om snel naar het betreffende deel van de uitleg te gaan:

Wat heb je nodig?

  • een stofvrije ruimte
  • een kom met water
  • vloeibare zeep (bv. afwasmiddel of babyshampoo)
  • een flexibel (bank)pasje
  • twee stofvrije doekjes (bv. een microvezeldoekje, of een katoenen theedoek)
  • eventueel: wattenstaafjes
  • eventueel: NIET-transparante tape
  • eventueel: Glassex (of een vergelijkbaar middel dat NIET-bijtend is)

Stap voor stap uitleg

STAP 1: Bereid je voor

Zet je toestel uit en verwijder indien mogelijk de batterij. Leg het apparaat op een droge doek.
Bekijk alvast hoe de screenprotector aangebracht moet worden door de vormen en uitsnedes van de displayfolie te vergelijken met de vormen van jouw toestel. Leg alle bovenstaande benodigdheden klaar binnen handbereik.

STAP 2: Reinig je toestel

Indien nodig maak het display van je toestel grondig schoon met bijvoorbeeld glassex. Zorg ervoor dat er geen stof of vette vingerafdrukken op je scherm zitten. Om de gleufjes en richels van je toestel te ontvetten kun je een wattenstaafje gebruiken.

TIP: Om het stof van je display te verwijderen kun je ook tape gebruiken. Zorg er wel voor dat je tape gebruikt die geen lijmresten achter laat (vaak laat NIET-transparante tape GEEN lijmresten achter, en transparante tape WEL). Je gaat als volgt te werk: plak de tape op je display en trek het er weer af. De stofdeeltjes blijven aan de tape plakken, en je display is direct stofvrij

STAP 3: Was je handen grondig

Was je handen grondig met zeep. Hiermee zorg je ervoor dat je de screenprotector en je toestel niet met vuile en/of vette vingers aanraakt. Je hoeft je handen niet af te drogen. Het is belangrijk dat je vingers nat zijn gedurende de gehele installatie. Zo voorkom je vingerafdrukken aan de plakzijde van de displayfolie.

STAP 4: Bevochtig de screenprotector

Meng een beetje vloeibare, zachte zeep met wat water in een kom. Haal de screenprotector langzaam met natte vingers los van de beschermlaag. Maak vervolgens de plakkerige kant van de display folie voorzichtig nat met het mengsel van water en zeep uit de kom.

STAP 5: Aanbrengen van de screenprotector

Terwijl de screenprotector nog nat is leg je de displayfolie met de plakkerige kant naar beneden op je toestel. Je kunt de folie nu nog zorgvuldig in de juiste positie verschuiven. Eventuele uitsnedes zijn een handig ijkpunt om de juiste positionering te bepalen.

STAP 6: Verwijder het overtollige vocht

Wanneer je de display folie op de juiste positie hebt aangebracht gebruik je een pasje om de folie glad te strijken en het overtollige vocht en eventuele luchtbellen onder de display folie weg te strijken. Doe dit met beleid en strijk niet in de richting van openingen van je toestel, zoals microfoontjes, drukknoppen, etc. Indien er toch vocht in de openingen terecht komt gebruik dan een doek of een wattenstaafje om het vocht te absorberen. Probeer te voorkomen dat de display folie verplaatst bij het gladstrijken van de folie. Mocht dit toch gebeuren corrigeer het dan zo voorzichtig mogelijk.

LET OP: als je eenmaal het vocht hebt verwijderd, probeer dan niet meer de display folie te verplaatsen ! Hierdoor kunnen luchtbellen onder de folie ontstaan.

TIP: maak je pasje nat, zodat deze makkelijker over de folie glijdt.

STAP 7: Laat de screenprotector drogen!

Wanneer je de screenprotector succesvol hebt aangebracht, adviseren we je de display folie tenminste gedurende 24 uur te laten drogen. Deze tijd is nodig om de display folie goed te laten hechten aan je toestel. Bovendien trekken kleine luchtbellen vanzelf weg tijdens het drogen. Na 24 uur kun je jouw toestel weer normaal gebruiken en is je display beschermt tegen krassen.