Stapsgewijs een screenprotector aanbrengen

Controle voor de juiste maat

Voordat u begint, test u de displaybescherming op de juiste maat. Let op de hoeveelheid marge die de bescherming op het zichtbare display gebied dient te hebben. Normaal gesproken bedraagt dit 2-4mm.

Een schoon scherm is essentieel

Wees zeker dat scherm, uw handen en de displaybeschermingschoon zijn. Gebruik bij voorkeur een glas reinigingsmiddel en een pluisvrije doek grondig schoon het scherm.

Verwijderen van de achterste (tab back) beschermlaag

Verwijder tab #1 waardoor de achterzijde van de displaybescherming klaar is om aangebracht te worden. Doe dit voorzichtig zodat er geen krassen of vuil op komen.

Maak een lus van de beschermfolie

Verwijder 2/3 van de achterzijde van de beschermfolie zodat dit vanzelf als een lus zonder het op het scherm te bevestigen.

Bepaal het startpunt voor het aanbrengen

Start linksboven in de hoek met het aanbrengen van de displaybescherming en leg de rand op het scherm. De rand van de displaybescherming moet zich voorbij het zichtbare gedeelte van het scherm uitstrekken zoals bij stap 1 uitgelegd.

Controle na 1/3 aanbrengen van de beschermfolie

Terwijl u een lichte achterwaartse krul op de film houdt, rolt het langzaam op het scherm. Wanneer 1/3 op het scherm is bevestigt, stop even en controleer alles secuur. Wanneer het niet correct is, doe de oefening opnieuw en controleer dit opnieuw.

Controle op bellen of stof

Bij het aanbrengen van de displaybescherming kunnen bellen of stof zichtbaar zijn. Als u dit ziet, trekt u de displaybescherming terug en controleert of er vuil de folie of op het scherm aanwezig is. Gebruik plakband om vuil te verwijderen.

Oneffenheden minder dan 1 mm verdwijnen

Ga verder met het afrollen van de displaybescherming. Bubbels minder dan 1 mm over zullen binnen 24 uur verdwijnen. Grotere bellen of oneffenheden moeten tijdens de installatie worden aangepakt – zie voorgaande uitleg

Verwijder ingesloten lucht met een rakel

Een bankpas of rakel kan worden gebruikt om te helpen bij het uitdampen van ingesloten lucht. Bedek geen cameralens als dit niet nodig is.

Verwijderen beschermlaag achterzijde

Wanneer de laatste 1-2mm van de folie overblijft, kunt u de achterkant compleet verwijderen.

Reinig en verwijder de tab "front" beschermlaag

Gebruik een zachte (microvezel) doek om eventuele bubbels naar de dichtstbijzijnde rand te duwen. Verwijder de front beschermlaag. Maak de buitenkant van de displaybescherming na installatie grondig schoon. Kalibreer na installatie en/ofreiniging voor 100% kleurweergave de monitor via de systeemvoorkeursinstellingen, indien noodzakeljk.

Opnieuw aanbrengen

Opnieuw aanbrengen? Reinig de achterzijde van de folie. De statische folie dient drooggemaakt te worden met een pluisvrije doek. Om de onderzijde niet te hoeven aanraken ter voorkoming van vingerafdrukken is het handig om 2 stukjes verwijderbare scotch plakband op een 1/3 van de beschermfolie te pakken om handvatten te hebben om dit opnieuw aan te brengen. Begin vervolgens bij stap 1 van de aanbrenginstructies.

Hulp of advies nodig?

Neem dan direct contact op met een van onze specialisten

Hulp of advies nodig?

Neem dan direct contact op met een van onze specialisten